ویژگیهای دستگاه آون قیر :
- محدوده دمای دستگاه ۲۰۰۰-۲۵ درجه سانتیگراد
- برق دستگاه ۲۲۰ ولت با توان مصرفی ۱۲۰۰ وات و ۵ آمپر
- بدنه از ورق فولادی الکترواستاتیک
- محفظه داخلی استیل ضد زنگ
- دیواره دو جداره با عایق فایبر گلاس
- درب دوجداره دارای پنجره شیشه ای
- وزن ۵۰ کیلوگرم
- قابلیت تنظیم دما و زمان به صورت دیجیتال
- المنت دارای عایق برای جلوگیری از انتقال حرارت
- ترموستات با دقت ۱ درجه سانتیگراد
- دارای دو موتور صفحه گردان دستگاه با سرعت چرخش ۶-۵ دور بر دقیقه مطابق با استاندارد ASTM D 1745 (روش آزمون استاندارد برای تاثیر گرما و هوا بر مواد آسفالت (Thin Film Oven test))
دستگاه آب مقطر گیری
از دستگاه آب مقطر گیری (Water Distiller) یا دستگاه تقطیر آزمایشگاهی جهت تهیه آب مقطر که نوعی آب تصفیه شده است استفاده میشود. آب مقطر آبی است که جوشیده و تبخیر شده و مجددا به حالت مایع درآمده است. در طی فرآیند تبخیر مواد معلق و موادی که نقطه جوششان نزدیک به آب نیست در ظرف اولیه باقی می مانند و در آب تقطیر شده حضور ندارند. فرآیند تقطیر همه گونه های معدنی را از آب حذف می کند. هر چه آب خالص تر باشد میزان مواد معلق موجود در آن کمتر است. از این رو هر چه مراحل خالص سازی پیشرفته تر باشد، آب مقطر خالص تری تولید میشود. آب حاصل از دستگاه آب مقطرگیری آزمایشگاهی هدایت الکتریکی کمتر از ۱ میکروزیمنس دارد.
کاربردهای آب مقطر
در مواردی که آب معمولی میتواند سبب واکنشهای ناخواسته یا تداخل در واکنشهای شیمیایی شود و یا آنکه در اثر جوشاندن رسوباتی بر جای بگذارد از آب مقطر استفاده میشود. آزمایشگاههای زیستشناسی، شیمی بیمارستانها و آزمایشگاههای خدماتی و فنی و همچنین صنایع مختلف نظیر داروسازی، نظامی، انرژی اتمی، آبکاری فلزات و … از آب مقطر با اهداف زیر استفاده میکنند:
- بهعنوان حلال
- برای تهیه محلول و نمونههای شاهد
- جهت تهیه نمونههای استاندارد جهت کالیبراسیون
- تمیز کردن ظروف و تجهیزات شیشهای آزمایشگاه
- استریلیزه کردن
- خنک کردن کورهها
ویژگیهای آب مقطر
- آب مقطر ترکیبی خنثی است و ۷=pH میباشد.
- هدایت الکتریکی (رسانایی) آب مقطر به دلیل حذف نمکهای محلول بسیار کم است.
- دمای جوش آب مقطر کمتر از آب شیر است.
- آب مقطر فاقد خاصیت خورندگی است.
- طعم آب مقطر برای نوشیدن زیاد مناسب نیست.
نحوه عمل دستگاه آب مقطر گیری
این دستگاه دارای مخزن آب ورودی میباشد که با استفاده از انرژی الکتریکی این مخزن گرم شده و آب درون مخزن بخار شده و به داخل کندانسور رفته و پس از سرد شدن از خروجی دستگاه خارج میگردد.
بهجز روش فوق از روشهای زیر نیز برای تهیه آب مقطر (آب بدون املاح) استفاده میشود:
- فیلتراسیون با کربن
- تبادل یون
- اسمز معکوس
- اولترافیلتراسیون
- اکسیداسیون فرابنفش
- ۰ ۰
- ۰ نظر