این درمان طی مراحل زیر صورت میگیرد:
- در ابتدا معاینه از دهان به کمک عکس رادیولوژی صورت میگیرد تا دندانپزشک اطلاعات دقیقی از وضعیت دندان پوسیده و شرایط ریشه آن به دست آورد.
- در مرحله بعد باید آماده سازی دندان صورت گیرد.متخصص لمینت دندان رشت فرایند آماده سازی دندان به این شکل است که دور تا دور دندان تراشیده میشود تا فضای کافی و مناسب برای قرار گرفتن روکش ایجاد گردد.
- در ادامه قالب گیری انجام میشود تا روکش مورد نظر در لابراتوار دندانسازی به طور اختصاصی برای فرد ساخته شود.
- در مرحله بعدی، بیمار مجددا به مطب دندانپزشکی مراجعه میکند تا روکش ساخته شده روی دندان گذاشته شود. اگر در این مرحله مشکلی در روکش وجود داشته باشد، اقدامات لازم برای رفع آن انجام میشود.
- بعد از تأیید نهایی حال نوبت اتصال روکش به دندان است. باید بدانید که نوع این اتصال میتواند به صورت دائمی و موقتی باشد. نوع اتصال موقتی تنها در زمانی کاربرد دارد که روکش باید تا آماده شدن روکش دائمی روی دندان قرار بگیرد. در ادامه برای نصب روکش از یک چسب مخصوص برای برقرار شدن پیوند بین دندان و روکش استفاده میشود. چسبی که برای روکش موقتی مورد استفاده قرار میگیرد، ضعیفتر بوده و به راحتی قابلیت جدا شدن از روی دندان را دارد.
آیا روکش دندان برای زیبایی همیشه انتخاب خوبی است؟
خیر، بستگی به شرایطی که دندانهای بیمار دارد، ممکن است روشهای دیگر زیبایی گزینه بهتری باشند. به طور معمول روکش بیشتر جنبه درمانی دارد. زمانی که قسمت زیادی از تاج دندان از بین رفته باشد، از این روش استفاده میشود. با این کار هم استحکام و هم زیبایی دندان حفظ میشود. اما زمانی که بخواهید صرفا برای زیبایی دندانهای خود از این روش استفاده کنید، ونیرهای لمینت و کامپوزیت گزینه مناسبتری خواهند بود.
بهترین روکش دندان
بعد از شناخت انواع روکشهای دندانی شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که بهترین نوع آن برای شما کدام است؟ برای پاسخ به این سؤال باید موارد متعددی در نظر گرفته شوند و بهتر است انتخاب بهترین گزینه را به دندانپزشک خود بسپارید.
با این حال اگر بخواهیم از نظر استحکام این موضوع را بررسی کنیم، شاید روکشهای تمام فلزی بسیار عالی باشند. البته به دلیل ظاهری که دارند، معمولاً مورد پسند قرار نمیگیرند.
اگر از لحاظ زیبایی انواع روکش را مقایسه کنیم، مطمئنا روکشهای تمام سرامیکی گزینه مناسبتری خواهند بود. در این میان، روکشهای سرامیکی فلزی هم از استحکام خوبی برخوردار هستند و هم میتوانند زیبایی دندان را حفظ کنند.
عوارض روکش دندان
برخی از افراد به دلیل عدم توجه کافی به نکات مراقبتی پس از این درمان، ممکن است دچار عوارض پس از روکش دندان شوند که در ادامه به آنها اشاره کردهایم:
-
حساس شدن دندانها
حساسیت و ناراحتی جزئی معمولاً بعد از انجام این درمان ایجاد میشود که البته تا دو یا سه روز ابتدایی طبیعی است و جای نگرانی ندارد. اما گاهی اوقات این درد و ناراحتی به دلیل تنظیم نبودن بایت بیمار ایجاد میشود. در این صورت باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا ارتفاع روکش را اصلاح کند.
-
شل شدن روکش
اگر سمان و یا چسب زیر روکش شل شود، ممکن است روکش دندان نیز شل شده و باکتریها به زیر آن نفوذ کنند. این اتفاق میتواند با پوسیدگی همراه باشد.
-
خرد شدن پرسلن
در برخی موارد احتمال خرد شدن روکش پرسلینی وجود دارد. در اکثر مواقع، نیاز است روکش دندان تعویض شود.
-
افتادن روکش
نامناسب بودن روکش و یا نداشتن سمان کافی برای نگه داشتن آن، سبب افتادن روکش از روی دندان شما میشود. در این صورت باید هرچه سریعتر به مطب دندانپزشک خود مراجعه کنید تا اقدامات لازم را انجام دهد.
- ۰ ۰
- ۰ نظر