صدور پروانه بیمه و نحوه ی ابطال آن

۱۵ بازديد

برای انجام عملیات مربوط به بیمه در تمام رشته ها باید برابر قوانین و مقررات پروانه بیمه از طریق بیمه مرکزی ایران اخذ گردد و تغییرآدرس شرکت برای این منظور ارائه مدارک ذیل ضروری است :
1- اساسنامه شرکت بیمه
2- میزان سرمایه آن موسسه
3- صورت اسامی کلیه شرکاء و مدیران و تابعیت آن ها
4- تعداد سهام هر یک از شرکاء و مدیران
5- میزان سهام نقدی و غیرنقدی و نحوه پرداخت آن ها
6- سایر مدارکی که برای صلاحیت فنی یا مالی موسسه و حسن شهرت مدیران لازم باشد.

  • ابطال پروانه بیمه

برابر ماده 40 قانون مزبور پروانه بیمه در کلیه رشته ها و یا رشته های معینی در موارد ذیل ممکن است با موافقت شورای عالی بیمه و تصویب مجمع عمومی بیمه مرکزی ایران ابطال گردد.
1- در صورت تقاضای دارنده پروانه
2- در صورتیکه موسسه بیمه تا یک سال پس از صدور پروانه عملیات خود را شروع نکرده باشد.
3- در صورتی که به تشخیص بیمه مرکزی وضع مالی موسسه طوری باشد که نتواند به تعهدات خود عمل نیاید.
4- هر گاه برای بیمه مرکزی ثابت شود که ادامه فعالیت به ضرر بیمه شدگان و بیمه گذاران و یا صاحبان حقوق است.
5- در مواردی که موسسه بیمه برخلاف اساسنامه و یا قوانین و مقررات بیمه عمل نماید. به پیشنهاد بیمه مرکزی و موافقت و تصویب شورای عالی بیمه
6- در صورت لغو پروانه بیمه موسسه می تواند ظرف مدت یک ماه به هیئت وزیران جهت لغو تصمیم متخذه اقدام نماید و نظریه هیئت مزبور در این مورد قطعی است. لازم به توضیح است که شرکت های مختلفی در امر بیمه به عملیات و فعالیت های بیمه اشتغال داشته اند مانند بیمه آریا ، ملی ، امید ، پارس ، تهران ، توانا ، حافظ ، ساختمان ، شرق ، کار ، ایران ، آسیا ، البرز ، دانا که به موجب قانون اداره امور شرکت های بیمه مصوب 13 آذر ماه 1367 مجلس شورای اسلامی تعدادی از آن ها به صورت شرکت سهامی اداره می گردد و تعدادی هم در یکدیگر ادغام گردیده اند. همان طوری که ماده 10 قانون مزبور می گوید شرکت های بیمه ایران ، آسیا ، البرز ، دانا به صورت سهامی اداره می شوند و مجاز به انواع عملیات بیمه ای در بخش های دولتی ، تعاونی و خصوصی می باشند به استثنای شرکت سهامی دانا که صرفاَ در قسمت های بیمه اشخاص در کلیه بخش های مزبور فعالیت خواهد داشت و به موجب تبصره یک آن شرکت های بیمه آریا ، امید ، پارس ، تهران ، توانا ، حافظ ، ساختمان . کار شرق و ملی همگی در بیمه دانا ادغام گردیده اند بنابراین به موجب قانون مزبور در حال حاضر فعالیت شرکت های بیمه در امور مختلف منحصر به شرکت های ذیل است :
1- شرکت بیمه ایران
2- شرکت بیمه آسیا
3- شرکت بیمه البرز
4- شرکت بیمه دانا
که کلیه سهام آن ها متعلق به دولت می باشد و هر یک دارای اساسنامه مخصوص به خود بوده و برابر آن از لحاظ اداره امور تابع مقررات مربوط به دولت و موسساتی که با سرمایه دولت تشکیل شده اند می باشند و هر کدام دارای مجمع عمومی ، هیئت مدیره ، مدیر عامل و بازرس قانونی هستند که عمدتاَ به انواع مختلف بیمه شامل مربوط به امور بازرگانی در رشته بیمه قانونی هستند که عمدتاَ به انواع مختلف بیمه شامل بیمه مربوط به امور بازرگانی در رشته بیمه اشخاص . قبول بیمه های اتکایی از موسسات داخلی یا خارجی واگذاری بیمه های اتکایی در رشته های اشخاص به موسسات داخلی یا خارجی فعالیت و اشتغال دارند .

https://danasabt.ir/%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA/


خلاصه آنکه ، برای بیمه کردن امری یا چیزی معمولاَ سه رکن یا سه عامل باید وجود داشته باشد که عبارتند از :
1- بیمه کننده یا بیمه گر
یعنی شرکت یا بنگاهی که اشخاص و اموال و یا اشیاء آن ها را در برابر خطرات و حوادث بیمه می نماید.
2- بیمه گذار یا بیمه گذارنده
یعنی کسانی که سرمایه یا کالا یا جان خود را نزد موسسه یا شرکت بیمه می کنند.
3- موضوع بیمه که همان مال، جان ، اتومبیل ، مال التجاره و یا هر نوع مسئولیت حقوقی از قبیل خسارت های ناشی از رانندگی و ... می باشد مثل بیمه عمر یا اعضای بدن و ...

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.