جرم گیری دندان چیست؟

۷ بازديد

جرم گیری دندان چیست؟

جرم گیری دندان (Dental Scaling) یک روش درمانی برای از بین بردن پلاک‌ها و جرم‌های دندانی است. دندانپزشک زن در رشت با فعالیت باکتری‌های موجود در دهان، لایه‌هایی به نام پلاک دندان ایجاد می‌شوند. در صورت تبدیل این پلاک‌ها به جرم دندانی، می‌توانند به مینای دندان آسیب رسانده و مشکلات و عوارض بی‌شماری را برای سلامت دهان و دندان ایجاد کنند.
بدین منظور، جرمگیری به کمک ابزارهای خاص خود برای پاکسازی دندان در کلینیک دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آیا انجام جرمگیری دندان خطرناک است؟

بهتر است این را بدانید که آن چیزی که برای شما خطرناک است، روند جرمگیری دندان نیست، بلکه جرم دندان است. زیرا می‌تواند سبب بروز پوسیدگی‌های دندانی و بیماری‌های لثه شود و در صورت عدم رسیدگی به آن، در نهایت به از دست رفتن کامل دندان منجر شود.
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که همچنان تصور دارید که جرم گیری می‌تواند به دندان‌هایتان آسیب وارد کند، باید این باور غلط را از خود دور کنید.

چرا دندان جرم می‌گیرد؟

باکتری‌های موجود در دهان انسان، همواره در حال فعالیت هستند؛ این یعنی حتی لحظاتی بعد از مسواک زدن و کشیدن نخ دندان نیز، پلاک روی دندان‌ها تشکیل خواهد شد. شما نمی‌توانید از تشکیل پلاک جلوگیری نمایید.
اما مسئله اصلی این است که باید از تبدیل این پلاک‌ها به جرم دندانی جلوگیری کنید.
در صورتی که شما چند روز این پلاک را از روی دندان حذف نکنید، تبدیل به جرم خواهد شد و اتصال خیلی قوی‌تری خواهد داشت.

 

فواید جرمگیری چیست؟

درمان جرم دندان دارای فواید بی‌شماری است که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  1. جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها پلاک و جرم سرشار از باکتری‌های مختلف هستند. زمانی که پلاک تبدیل به جرم شود، می‌تواند سبب پوسیده شدن دندان شود. جرمگیری از پوسیدگی دندان جلوگیری کنید.
  2. جلوگیری از بروز بیماری‌های لثه و خطر از دست دادن دندان پیشگیری از بیماری‌های لثه که با جرمگیری امکان پذیر است، می‌تواند مانع از بین رفتن دندان شود.
  3. رفع بوی بد دهان بوی بد دهان ناشی از تشکیل جرم‌های دندانی، تا حد زیادی به کمک این روش رفع خواهد شد.
  4. سفیدتر کردن دندان‌ها با از بین رفتن جرم‌ها، رنگ زرد ایجاد شده توسط آن‌ها نیز برطرف شده و رنگ سفید دندان‌ها نمایان خواهد شد.
  5. افزایش سلامت کلی بدن باید بدانید که سلامت دهان به شدت می‌تواند بر سایر اعضای بدن به خصوص قلب، تاثیر گذار باشد. مراجعه منظم به مطب دندانپزشکی و چکاپ دندان‌ها، می‌تواند نقش بسزایی در کاهش حملات قلب و سکته داشته باشد.
  6. جلوگیری از درمان‌های پیچیده و هزینه‌های بیشتر جرم گیری دندان نوعی مراقبت پیشگیرانه است که مانع از بروز بسیاری از بیماری‌ها و صرف هزینه در آینده می‌شود.

روش‌های جرمگیری کردن دندان

انواع روش‌های جرم گیری شامل موارد زیر می‌شود:

  1. جرم گیری با ابزارهای دستی

    در این روش حس لامسه دندانپزشک به خوبی می‌تواند به شناسایی موقعیت پلاک‌های دندانی کمک کند.

  2. جرم گیری با استفاده از ابزارهای اولتراسونیک

    ابزار اولتراسونیک دارای سر فلزی است که با لرزش می‌تواند سبب از بین رفتن جرم‌های دندانی شود. در این روش، دندانپزشک از آب برای شستن پلاک‌های دندانی و سرد نگه داشتن دستگاه نیز استفاده می‌کند.

  3. جرم گیری دندان با ایرفلو

    در این روش دستگاه ایرفلو ترکیبات گلیسین و سدیم بی کربنات را همراه با فشار آب به جرم‌های دندانی می‌پاشد و آنها را به راحتی از بین می‌برد.

  4. جرم گیری دندان با لیزر

    بعد از اینکه روش‌های پاکسازی جرم از روی دندان‌ها انجام شد، دندانپزشک از لیزر مخصوص آبی رنگ استفاده می‌کند. با این کار، بهبودی سریع‌تر انجام شود و التهاب از بین برود.

مراحل جرم گیری دندان

اگر برای شما نیز سوال پیش آمده است که نحوه جرم گیری دندان در دندانپزشکی به چه صورت است، پس این بخش را مطالعه کنید:

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. مرحله اول: جرمگیری و کورتاژ لثه

    در صورت نیاز کورتاژ لثه با هدف از بین بردن بافت ملتهب اطراف پاکت پریودنتال انجام می‌شود.

  2. مرحله دوم: بروساژ دندان

    در این مرحله دندانپزشک با استفاده از خمیری مخصوص و وسیله‌ای که دارای سر برسی شکل است، این کار را انجام می‌دهد. بروساژ دندان به منظور صاف و صیقلی کردن سطح دندان بعد از جرم گیری انجام می‌شود؛ با این روش زبری دندان‌ها بعد از جرمگیری از بین می‌رود.

  3. مرحله سوم: صیقلی کردن دندان با Airflow

    این روش بدون تماس مستقیم و فشار به بهبود وضعیت دندان‌ها می‌پردازد. یک اسپری هوا و بی‌کربنات و جت آب به منظور از بین بردن جرم و لکه‌های روی دندان استفاده می‌شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.