مسواک زدن زبان

۶ بازديد
معمولا پیشنهاد می‌شود در کنار مسواک زدن دندان‌ها و بافت لثه، سطح پشتی زبان را نیز تمیز کنید.بهترین متخصص ریشه دندان در رشت برخی از افراد در هنگام مسواک زدن زبان دچار حالت تهوع شده و نمی‌توانند این کار را به درستی انجام دهند. برای رفع این مشکل بهتر است به آرامی این ناحیه را مسواک زده تا رفلکس گگ فعال نشود. بهتر است مسواک زدن زبان را از ناحیه خلفی شروع کرده و با حرکت جلو و عقب، به سمت نوک زبان حرکت کنید. مسواک زدن زبان می‌تواند به کاهش تجمع باکتری‌ها در این ناحیه کمک کند. با این کار، می‌توانید از بوی بدن دهان نیز جلوگیری کنید.

زمان مسواک زدن

با توجه به نظر اکثر متخصصان دندانپزشک، قبل از خواب بهترین زمان برای مسواک زدن است. همچنین باید حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و از نخ دندان نیز در طول روز استفاده کنید. در هنگام خواب ترشحات بزاق دهان کاهش می‌یابند و دهان خشک می‌شود که خشک بودن دهان می‌تواند محیط مناسبی را برای رشد و فعالیت باکتری‌های دهان ایجاد کند.
پلاک روی دندان‌ها حاوی باکتری‌هایی است که برای تبدیل شدن به جرم نیازمند زمان ۲۴ ساعته است. بنابراین مسواک زدن قبل از خواب با حذف این باکتری‌ها مانع از رشد و فعالیت آنها می‌شود. توجه داشته باشید که بلافاصله بعد از غذا خوردن نباید مسواک بزنید. دلیل آن این است که مینای دندان بعد از غذا خوردن به دلیل اسید ترشح شده در دهان آسیب‌پذیر‌تر می‎‌شود. بنابراین توصیه دندانپزشکان این است که با فاصله ای کوتاه پس از خوردن غذا مسواک بزنید. بهترین زمان برای مسواک زدن، صبح‌ها قبل از صبحانه و شب‌ها قبل از خواب است

مسواک زدن کودکان

برای اینکه سلامت دهان و دندان فرزند شما در آینده تضمین شود و از به وجود آمدن مشکلات بعدی جلوگیری شود، بهتر است از همان کودکی، مسواک زدن را آغاز کنید. تا حدود سن ۳ سالگی بهتر است از مسواک انگشتی برای مسواک زدن و ماساژ لثه کودک خود استفاده نمایید.
برای استفاده از مسواک انگشتی باید آن را روی انگشت اشاره خود گذاشته و با حرکت افقی دندان‌های فرزند خود را تمیز کنید.
با بزرگ‌تر شدن فرزندتان می‌توانید شیوه صحیح مسواک زدن را به او آموزش دهید. برای این کار بهتر است همراه با فرزند خود مسواک بزنید و پس از آموزش‌های کافی و درست، این کار را به کودک خود واگذار کنید.

روش‌های طبیعی مسواک زدن

گاهی اوقات به جای استفاده از خمیر دندان، برخی از مواد طبیعی می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند البته پیشنهاد دندانپزشکان استفاده از خمیردندان‌های حاوی فلوراید است. با این حال، ما در ادامه برخی از موادی که در گذشته برای تمیز دندان‌ها استفاده می‌شده‌اند را معرفی کرده‌ایم:

  1. مسواک زدن با نمک دریا نمک دریا دارای مواد مغذی بسیاری مانند کلسیم، فسفر، سدیم، نیکل، آهن و منیزیم است. تمامی ‌این ترکیبات می‌توانند نقش موثری برای تقویت دندان‌ها و لثه‌ها داشته باشند. مسواک زدن با نمک دریا می‌تواند بوی بد دهان را رفع کرده و سبب سفیدتر شدن دندان‌ها شود. همچنین نمک دریا سرشار از ید بوده که با داشتن خاصیت ضد باکتریایی، سبب خنثی شدن محیط اسیدی دهان، ترشح بزاق و در نهایت حفاظت از دندان‌ها می‌شود.
    برای مسواک زدن با نمک دریا بهتر است مقداری نمک را در ظرفی ریخته و پس از نم دار کردن مسواک خود، آن را درون نمک بزنید. در ادامه دهان خود را با محلول آب نمک شسته و این کار را حدود ۳۰ ثانیه انجام دهید. شستشوی دهان با آب نمک می‌تواند به درمان لثه‌های متورم نیز بپردازد.
  2. مسواک زدن با روغن نارگیل و زردچوبه زردچوبه با داشتن خاصیت ضد التهابی می‌تواند برای سلامت دهان و دندان بسیار موثر باشد. همچنین زردچوبه اثر بسیار خوبی بر روی سفید کنندگی دندان‌ها دارد. برای استفاده از آن از ترکیب یک چهارم قاشق چای خوری زردچوبه به همراه روغن خالص نارگیل خمیر دندانی طبیعی تهیه کرده و دو بار در هفته از آن استفاده کنید.

اشتباهات رایج در هنگام مسواک زدن

برای کامل شدن اطلاعات خود در این زمینه، بهتر است اشتباهات رایجی که افراد در زمان مسواک زدن انجام می‌دهند را بشناسید. در ادامه این موارد را برایتان بیان می‌کنیم:

  1. استفاده طولانی مدت از یک مسواک با استفاده مداوم از مسواک به مرور زمان الیاف مسواک سفت‌تر می‌شوند. در این صورت مسواک زدن با این مسواک کارایی موثری نداشته و می‌تواند منجر به عوارضی نیز شود.
  2. مسواک نزدن به اندازه کافی توجه داشته باشید که زمان مسواک زدن اهمیت بسیاری داشته و برای به دست آوردن نتیجه مورد نظر و حفظ سلامت دهان و دندان خود باید آن را در نظر بگیرید. حداقل زمان لازم برای مسواک زدن ۲ دقیقه بوده و اگر کمتر از این زمان مسواک بزنید، فلوراید کافی جذب دندان ها نمی شود و همچنین دندان ها به خوبی تمیز نمی گردند.
  3. استفاده از مسواک سفت و سخت مسواک سفت می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند و یا سبب حساس شدن آن گردد. همچنین می‌تواند باعث آسیب رسیدن به لثه‌ها شود.
  4. اشتباه استفاده کردن مسواک اگر مسواک زدن به شیوه صحیح انجام نشود و با سرعت و سرسری از آن بگذرید، کارایی موثر خود را نخواهد داشت. باید توجه داشته باشید که تمام قسمت‌های دندان را به درستی مسواک بزنید.
  5. مسواک زدن بیش از اندازه درست است که مسواک زدن بسیار مهم است، اما این نکته نیز حائز اهمیت است که بیش از اندازه مسواک زدن لازم نیست. زیرا با افراط نیز سبب آسیب وارد شدن به دندان‌ها و لثه‌های خود می‌شوید.
  6. با خشونت مسواک زدن این نکته بسیار مهم است که باید به آرامی و با حرکات ملایم مسواک بزنید. مسواک زدن به تندی و با خشونت می‌تواند سبب ساییده شدن دندان‌ها و تحلیل لثه شود.
  7. قرار دادن مسواک در محیط نامناسب مسواک خود را در محیط بسته قرار ندهید، همچنین قرار دادن مسواک در محیط دستشویی اصلا درست نبوده و باید از این کار اجتناب کنید.
  8. شستن دهان بلافاصله بعد از مسواک زدن

    خیلی از افراد بعد از مسواک زدن بلافاصله دهان خود را با آب می‌شویند. این کار بسیار اشتباه است؛ زیرا سبب می‌شود فلوراید از روی دندان‌ها شسته شده و نتواند در استحکام آنها نقش داشته باشد. به همین دلیل، بهتر است بلافاصله بعد از مسواک زدن، دهان خود را با آب نشویید.

انواع روش‌های مسواک زدن

روش‌های زیادی برای مسواک زدن ارائه شده‌اند. در ادامه برخی از مهم‌ترین‌ روش‌های مسواک زدن را معرفی کرده‌ایم:

  1. روش مدیفای استیلمن برای انجام این روش، باید مسواک را با زاویه ۴۵ درجه نسبت به تاج دندان گرفته، به طوری که الیاف مسواک به سمت ریشه دندان قرار بگیرند. همچنین، باید قسمتی از الیاف روی بافت لثه و قسمتی از آن روی دندان قرار بگیرند. سپس در حدود ۱۰ ثانیه یک حرکت لرزشی در آن ناحیه ایجاد کرده و در انتها مسواک را با یک حرکت دورانی، به سمت تاج حرکت می‌دهیم. در ادامه سراغ دندان‌های بعدی می‌رویم و همین کار را تکرار می‌کنیم. این روش با توجه به تحریک بافت لثه، می‌توان دسبب افزایش خونرسانی به آن شده و سلامت این بافت را نیز به دنبال داشته باشد. استفاده از این روش برای افراد زیر توصیه می‌شود:
    • افرادی که روی دندان‌هایشان براکت‌های ارتودنسی قرار گرفته‌اند، می‌توانند از این روش برای تمیز کردن اطراف براکت‌ها استفاده کنند.
    • افرادی که دچار تحلیل لثه شده‌اند، این روش گزینه مناسبی برایشان است.
  2. روش بَس در روش بس همانند روش قبلی، مسواک با زاویه ۴۵ درجه نسبت به تاج دندان قرار می‎گیرد. تفاوت آن با روش قبلی در این است که الیاف مسواک در این روش داخل شیار لثه‌ای نفوذ می‌کند. پس از نفوذ الیاف در شیار لثه، حرکات لرزشی و چرخشی به مدت ۱۰ ثانیه انجام شده و به سراغ ناحیه بعدی می‌رویم. از این روش بیشتر برای بیمارانی که به بیماری پریودنتیت مبتلا هستند، استفاده می‌شود.
  3. روش چارترز روش چارترز از دیگر روش‌هایی است که می‌توان برای مسواک زدن از آن استفاده کرد. این روش تقریبا مشابه روش‌های قبلی انجام می‌شود. با این تفاوت که مسواک باید با زاویه ۴۵ درجه نسبت به تاج دندان قرار گرفته، به این صورت که الیاف مسواک به سمت تاج قرار بگیرند. یعنی مسواک به حالت وارونه نسبت به روش بس و استیلمن قرار خواهد گرفت. در روش چارترز نیز باید به مدت ۱۰ ثانیه حرکت لرزشی در هر ناحیه ایجاد شود. دقت داشته باشید که در این روش، تمام الیاف مسواک روی تاج دندان قرار می‌گیرند و دیگر بافت لثه تحریک نمی‌شود. از این روش می‌توان برای افراد زیر بهره گرفت:
    • بیمارانی که به تازگی جراحی پریودنتال انجام داده‌اند.
    • افراد دارای فاصله دندانی
    • افرادی که دارای تجهیزات دندانپزشکی روی دندان‌های خود هستند.
  4. روش لئونارد یا ورتیکال خیلی از افراد از همین روش برای تمیز کردن دندان‌های خود بهره می‌گیرند. در این روش الیاف مسواک روی سطح دندان به صورت عمودی حرکت می‌کنند. البته توجه داشته باشید که این تکنیک، جزء تکنیک‌های اولیه محسوب شده و نمی‌تواند به خوبی کار برداشت پلاک را انجام دهد. به همین دلیل، دندانپزشکان خیلی این را برای بزرگسالان توصیه نمی‌کنند.
  5. روش افقی یا اسکراب ساده‌ترین روش مسواک زدن، همین تکنیک است. در این روش، فرد مسواک را به صورت افقی روی دندان‌ها حرکت می‌دهد. به همین شیوه باید تمام دندان‌ها دو فک را مسواک زد. این روش برداشت پلاک چندانی نداشته و صرفا برای کودکان توصیه می‌شود.
  6. روش فونز روش فونز از روش‌هایی است که نیاز به مهارت خاصی ندارد. این روش به این صورت است که فرد با یک حرکت دورانی، الیاف مسواک را روی دندان‌های هر دو فک حرکت می‌دهد. این روش بیشتر برای کودکان به کار می‌رود؛ چرا که بسیار آسان بوده و کودک به راحتی می‌تواند از این روش استفاده کند. تکنیک فونز با توجه به برداشت کم پلاک، برای بزرگسالان خیلی توصیه نمی‌شود.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.