حق تقدم در تسلیم اظهارنامه ثبت طرح صنعتی بین المللی

۷ بازديد

طرح صنعتی در کشورها بویژه در قالب نظام خاص از فرآیند مشابهی تبعیت می کند و همان طور که در مقالات پیشین گفتیم،پلمپ دفاتر برخی معاهدات در حوزه طرح های صنعتی، که برای تسهیل ثبت طرح صنعتی تدوین یافته اند، دارای مقرراتی برای یکسان کردن رویه های ثبت می باشند.
ثبت طرح صنعتی مستلزم تسلیم اظهارنامه به مرجع ثبت است. اظهارنامه ثبت طرح صنعتی باید در 2 نسخه و در فرم مخصوص و به زبان فارسی تنظیم شده و پس از ذکر تاریخ، توسط متقاضی یا نماینده قانونی وی امضاء شود.

  • حق تقدم در تسلیم اظهارنامه ثبت طرح صنعتی بین المللی

حق تقدم در این فرض به این معناست که چنانچه شخصی با رعایت شرایط لازم اظهارنامه ثبت طرح صنعتی خود را نزد مراجع ذیصلاح یکی از کشورهای عضو کنوانسیون پاریس برای حمایت مالکیت صنعتی به ثبت برساند، به مدت 6 ماه از تاریخ درخواست ثبت همان طرح صنعتی، در هر یک از دیگر کشورهای عضو این کنوانسیون بر دیگر اشخاص حق تقدم دارد.
بر اساس ماده 9 قانون مصوب 1386 که به موجب ماده 23 قانون ثبت اختراعات،طرح های صنعتی و علائم تجاری ، قابل تسری برای طرح های صنعتی نیز می باشد. لذا، چنانچه موضوع طرح صنعتی بعد از اولین درخواست ثبت که بر اساس آن مطالبه حق تقدم می شود و قبل از تاریخ انقضای مهلت حق تقدم ( شش ماه ) مورد انتشار یا بهره برداری قرار گیرد، این انتشار یا بهره برداری مانع استفاده از حق تقدم و موجب عدم ثبت موضوع طرح صنعتی در کشورهای بعدی ( کشورهایی که از آن ها مطاله حق تقدم می شود ) به لحاظ زوال تازگی طرح صنعتی نخواهد شد.
متقاضی می تواند همراه با اظهارنامه خود، طی اطلاعیه ای حق تقدم مقرر در کنوانسیون پاریس برای حمایت مالکیت صنعتی مورخ 1261 هجری شمسی ( 20 مارس 1883 میلادی ) و اصلاحات بعدی آن را درخواست نماید. حق تقدم می تواند بر اساس یک یا چند اظهارنامه ملی یا منطقه ای یا بین المللی باشد که هر کشور یا برای هر کشور عضو کنوانسیون مذکور تسلیم شده است. در صورت درخواست حق تقدم :
الف- اداره مالکیت صنعتی از متقاضی می خواهد ظرف مدت معین، رونوشت اظهارنامه ای را ارائه دهد که توسط مرجع ثبت ، ثبت اظهارنامه ای که مبنای حق تقدم است گواهی شده باشد.
ب- با پذیرش درخواست حق تقدم حمایت های مذکور در کنوانسیون پاریس شامل آن خواهد بود . در صورت عدم مراعات شرایط مندرج در این ماده و مقررات مربوط به آن، اعلامیه مذکور کان لم یکن تلقی می شود.
همان طور که در بند 9 ماده 73 آمده است، متقاضی باید مدارک مربوط به حق تقدم را همزمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف 15 روز از آن تاریخ به اداره ثبت طرح صنعتی تسلیم نماید.
همچنین بر اساس ماده 74 آیین نامه ، در صورتی که متقاضی طبق ماده 9 قانون ، درخواست حق تقدم کرده باشد، هنگام تقاضای ثبت طرح صنعتی باید درخواست خود را که حاکی از این حق باشد، به مرجع ثبت تسلیم نماید. این درخواست باید مشتمل بر نکات ذیل باشد :
1- تاریخ و شماره اظهارنامه اصلی ؛
2- طبقه بندی بین المللی مرتبط با اظهارنامه اصلی ؛

https://danasabt.ir/


3- کشور یا کشورهایی که اظهارنامه اصلی در آن جا تسلیم شده است و چنانچه اظهارنامه منطقه ای یا بین المللی مبنای حق تقدم باشد، ذکر ماخذ آن .
با توجه به ماده 75 آیین نامه ، در صورتی که متقاضی مدعی دو یا چند اظهارنامه پیشین باشد، مدت حق تقدم از زمان مقدم ترین آن ها محاسبه می شود.
با توجه به ماده 76 آیین نامه ، مدت زمان حق تقدم در ثبت طرح صنعتی 6 ماه از تاریخ اظهارنامه اصلی خواهد بود. در این مورد روز تسلیم جزء مدت محسوب نخواهد شد و اگر آخرین روز مصادف با تعطیل باشد، این مدت تا آخرین ساعت اولین روز اداری بعد از تعطیل محاسبه خواهد شد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.