دستگاه شیکر آزمایشگاهی چیست

۱۲ بازديد

دستگاه شیکر آزمایشگاهی یکی از تجهیزات بسیار مهم در آزمایشگاه ها است. هود لامینار شیکر آزمایشگاهی در انواع مختلفی تهیه و تولید شده است که با توجه به نوع کارایی می توانید یکی از انواع آن را انتخاب کنید. دستگاه شیکر آزمایشگاهی اغلب از یک صفحه و یک دکمه تنظیم سرعت و تنظیم زمان چرخش تشکیل شده است. دستگاه را می توان روی میز و یا در سطح کف قرار داد. برخی از شیکر ها قابلیت نگهداری در فضای یخچال را دارند.

دستگاه شیکر آزمایشگاهی چیست؟

دستگاه شیکر آزمایشگاهی یک دستگاه مخلوط کن آزمایشگاهی است که انواع لوله های آزمایشگاهی ارلن و بالن دارای محلول روی آن قرار می گیرند و با زاویه مناسب یا به حالت رفت و برگشتی در مدت زمان خاصی می چرخند تا حسابی مخلوط بشوند. دستگاه شیکر برای تحقیقات آزمایشگاهی شیمی، زیست فناوری ، زیست و … مناسب است. در چند سال اخیر دستگاهی قوی تر به نام استیرر جایگزین شیکر شده است اما برای مخلوط کردن در حجم های زیاد از شیکر استفاده می شود.انواع حرکت دستگاه شیکر آزمایشگاهی

دستگاه های شیکر آزمایشگاهی در کل شامل حرکت های دورانی، رفت و برگشتی، چرخشی، الاکلنگی و زاویه دار و لرزشی هستند. شیکر ها ابعاد گوناگونی جهت قرار گرفتن ارلن، بالن، پلیت یا میکرو پلیت را دارند. شیکر ها جزء اساسی یک آزمایشگاه می باشند. چرا که عملیات مخلوط کردن که به عنوان یک کاتالیزور استفاده می شود می تواند تاثیر شگرفی بر نتیجه آزمایش داشته باشد. در آزمایشگاه ها معمولا از چندین دستگاه شیکر با قابلیت های متفاوت استفاده می شود. انواع خاصی از شیکر ها قدرت گرمادهی تا دمای خاصی را دارند. در برخی آزمایشات دما اهمیت فراوانی می یابد و باید تا درجه خاصی سرد و یا گرم بشوند.انواع دستگاه شیکر

شیکر آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند و هر کدام مخصوص کاری خاص هستند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- شیکر ورتکس: این نوع شیکر دارای یک صفحه است که شیشه آزمایش روی صفحه آن قرار می گیرد و با حرکت چرخشی محلول موجود مخلوط می شود. دستگاه شیکر ورتکس دارای دکمه ای جهت تنظیم سرعت است.

۲- شیکر صفحه ای: شیکر صفحه ای دارای یک صفحه مسطح است که روی میز یا کف قرار می گیرد که ظرف نمونه آزمایش هم روی آن قرار می گیرد. این نوع شیکر صفحه ای با حرکت رفت و برگشتی محلول را مخلوط می کند و در اندازه های مختلفی وجود دارد.

۳- شیکر بالن: دستگاه شیکر بالن دارای قدرت تحمل تا ده کیلوگرم محلول است. این دستگاه شیکر به صورت خطی و اوربیتالی محلول را به مدت طولانی و به طور یکنواخت مخلوط می کند. شیشه های زیادی در آن قرار می گیرد. این شیکر به صورت همزمان امکان حرکت دادن محلول ها را به صورت خطی و اوربیتالی دارد. این شیکر می تواند در تشخیص طبی، آزمایش های هماتولوژی، تحقیقات صنعتی و اهداف آموزشی به کار گرفته بشود.

۴- شیکر انکوباتور دار: دستگاه شیکر انکوباتور دار یک شیکر است که با استفاده از انکوباتور امکان نگهداری محلول را در شرایط مناسب دمایی فراهم می کند. از مزایای این نوع شیکر می توان به تهیه اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز محیط کشت و رشد سلول ها اشاره کرد. شیکر انکوباتور می تواند محلول را در داخل محفظه مورد اطمینان مخلوط نماید.
https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%d8%a7%d8%aa%d9%88%da%a9%d9%84%d8%a7%d9%88/

۵- روتو شیکر rotoshaker: روتوشیکر که از انواع بسیار پرکاربرد شیکر می باشد دارای یک صفحه است که شیشه نمونه روی آن قرار می گیرد و سپس با حرکت های زاویه دار محلول مخلوط می شود. مهم ترین نکته در استفاده این شیکر وجود تنظیم کننده های سرعت و زاویه چرخش است.

۶- شیکر اوربیتالی: این دستگاه شیکر قدرت چرخش با سرعت پایین را دارد. این شیکر اوربیتالی دارای صفحه ای است که لوله های آزمایش روی آن قرار گرفته و به صورت دورانی می چرخد. دارای دکمه ای جهت تنظیم قطر دوران، سرعت چرخش می باشد. این شیکر در محیط کشت میکروب کاربرد فراوانی دارد. می توان شیکر اوربیتالی را در یک انکوباتور قرار داد تا کمی ارتقا یابد و استفاده بهتری داشته باشد. شیشه های آزمایش معمولا توسط گیره ها و یا در برخی مدل های دیگرش توسط برچسب هایی نگهداری می شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.