فضا نگهدارنده دندان

۴ بازديد

فضا نگهدار ارتودنسی چیست؟

فضا نگهدار یکی از دستگاه های ارتودنسی از جنس فلز یا آکریلیک بوده که برای هر بیمار به شکل اختصاصی ساخته می‌شود.متخصص لمینت دندان رشت این ابزار برای حفظ فضای خالی بین دو دندان و رویش صحیح دندان دائمی، در دو نوع ثابت و متحرک مورد استفاده قرار می‌گیرد.
دندان‌های شیری همانند یک راهنما برای رشد دندان‌های دائمی هستند. به طور معمول دندان‌های دائمی ‌تعداد بیشتری نسبت به دندان‌های شیری دارند. به هر دلیلی اگر دندان‌های شیری قبل از زمان مناسب خود از دست بروند، در اکثر مواقع لازم است تا کودک شما برای محافظت از فضای خالی ایجاد شده و جلوگیری از حرکت دندان‌های مجاور آن، از فضا نگهدار استفاده نماید. در غیر این صورت دندان‌های کناری تمایل دارند تا به سمت جای خالی دندان حرکت کنند. در این هنگام دندان دائمی ‌مکان مناسبی برای رشد نداشته و سبب کج شدن دندان و انحراف آن خواهد شد.

هزینه فضا نگهدار ارتودنسی

قیمت فضا نگهدار ارتودنسی بر حسب تعداد مورد نیاز و همچنین نوع فضا نگهدار، تعیین می‌شود. جهت اطلاع از قیمت این ابزار باید با کلینیک مورد نظر خود تماس بگیرید و اطلاعات لازم را دریافت کنید.

دلایل استفاده از فضا نگهدار

زمانی که دندان‌های شیری زود تر از زمان تعیین شده خود از دست بروند، لازم است به منظور حفظ جایگاه خالی دندان از دست رفته، از فضا نگهدار استفاده شود.

انواع فضا نگهدار ارتودنسی

به طور کلی دستگاه فضا نگهدار ارتودنسی در دو نوع ثابت و متحرک مورد استفاده قرار می‌گیرد که در زیر به طور کامل آنها را بررسی می‌کنیم:

  1. فضا نگهدار متحرک

    این نوع فضا نگهدار به برخی از دستگاه‌های ارتودنسی متحرک شباهت دارد و جنس آن از آکریلیک است. بیمار باید حدود ۱۴ ساعت در روز از آن استفاده کند و همچنین توجه داشته باشد که شستشوی این نوع فضا نگهدار بعد از هر وعده غذایی ضروری است. زمانی که فضا نگهدارنده در دهان قرار ندارد، باید در ظرف آب قرار داده شود. کارایی فضا نگهدار متحرک برای کودکان بزرگ‌تر که چند دندان خود را از دست داده‌اند، بیشتر است.

  2. فضا نگهدار ثابت

    فضا نگهدار ثابت به گونه‌ای طراحی می‌شود که دندانپزشک آن را به دندان کودک می‌چسباند، به همین دلیل امکان جابه‌جایی و خارج کردن آن از دهان وجود ندارد. این نوع فضا نگهدار برای کودکانی که دندان‌های عقبی خود را از دست داده‌اند، مناسب است. این دستگاه به دسته یک طرفه و دو طرفه تقسیم بندی شده که نوع یک طرفه آن تنها در یک سمت دهان ثابت شده و نوع دو طرفه آن در هر دو سمت دهان ثابت می‌گردد. متخصص ارتودنسی با توجه به موقعیت و تعداد دندان‌های افتاده، بهترین نوع آن را برای بیمار انتخاب می‌نماید. انواع فضا نگهدار ثابت عبارت‌اند از:

    1. فضا نگهدار دیستال شو

      کارایی این فضا نگهدار برای کمک به رشد صحیح اولین دندان مولر است. دندانپزشک قالب مورد نظر از دهان کودک را تهیه کرده و آن را برای ساخت فضا نگهدار مورد نظر به لابراتوار ارسال می‌نماید.

    2.   نگهدارنده فضای قوس زبانی

      زمانی که لازم باشد تا از دندان‌های پشتی در هر دو سمت دهان مراقبت شود، این نوع فضا نگهدار مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا این نوع فضا نگهدار، نوارهایی دارد که پشت دندان‌ها قرار گرفته و به دور دندان پشتی محل مورد نظر امتداد پیدا کرده‌اند.

    3.   فضا نگهدار ترانس پالاتال بار

      قرار گیری این فضا نگهدار روی فک بالا بوده و به کمک سیم به دندان‌های کناری وصل می‌شود.

    4. https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
    5. فضا نگهدار باند و حلقه

      این نوع فضا نگهدار زمانی که یک و یا چند دندان آسیا در یک قوس دهانی افتاده باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. جنس فضا نگهدار باند و حلقه از فولاد ضد زنگ است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.