آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟
وجود احساس درد و ناراحتی بعد از جراحی طبیعی است. متخصص لمینت دندان رشت در حین کاشت ایمپلنت دندان به دلیل استفاده از بی حسی موضعی، دردی را احساس نخواهید کرد. بعد از آن نیز برای کاهش درد، دندانپزشک داروهای مسکن برایتان تجویز میکند. حدود ۳ الی ۵ ساعت بعد از کاشت ایمپلنت دندان بی حسی موضعی از بین رفته و احساس درد و ناراحتی برایتان ایجاد میشود.
معمولا توصیه میشود داروی مسکن را بلافاصله بعد از عمل یا حتی نیم ساعت قبل از آن استفاده کنید تا درد بعد از جراحی شما را اذیت نکند. ممکن است بعد از جراحی، تورم و التهاب در لثه نیز ایجاد شود. تورم در دهان و لثه، حدود ۳ الی ۵ روز بعد کاهش خواهد یافت.
علل درد ایمپلنت دندان
بعد از ایمپلنت دندان، به دلایل متعددی احتمال بروز درد وجود دارد. در ادامه علل درد ایمپلنت دندان را در کوتاه مدت و بلند مدت برایتان شرح میدهیم:
دلایل درد ایمپلنت دندان در کوتاه مدت
معمولا وجود درد تا مدت زمان کوتاهی پس از کاشت ایمپلنت طبیعی است. به طور معمول این درد تا چند روز باقی میماند و به مرور، کم و کمتر خواهد شد. البته گاهی اوقات به دلایلی مثل عفونت و یا آلرژی بیمار، ممکن است چنین مشکلی ایجاد شده و ادامهدار باشد.
دلایل درد ایمپلنت دندان در بلند مدت
گاهی اوقات در بلند مدت درد ناشی از ایمپلنت دندان مشاهده میشود که دلایل آن را در ادامه بررسی خواهیم کرد:
- عفونت کاشت ایمپلنت دندان مانند هر جراحی دیگری نیاز به مراقبتهای لازم دارد تا از به وجود آمدن و یا گسترش عفونت جلوگیری شود. در صورتی که عفونت در زمان مناسب تشخیص داده نشود و گسترش یابد، یکی از عوارضی که برای بیمار ایجاد میکند، درد بسیار شدید است. به همین علت است که چکاپهای منظم بعد از کاشت ایمپلنت دندان ضرورت دارند.
- جابجایی ایمپلنت دندان بعد از کاشت ایمپلنت دندان برای اینکه استخوان فک با ایمپلنت به خوبی جوش بخورد، باید حداقل ۸ تا ۱۲ هفته مراقبتهای لازم بعد از ایمپلنت دندان رعایت شود. در غیر این صورت به دلیل جوش نخوردن درست استخوان فک با ایمپلنت، با رشد بافت نرم اطراف آن پایه ایمپلنت شل میشود. لق بودن ایمپلنت میتواند درد شدیدی به همراه داشته باشد.
- فشار بیش از حد فشار معمول وارد شده به دندانها سبب آسیب رسیدن به ایمپلنت نمیشود، اما اگر ضربه و فشار نامتعادلی به آن وارد شود، احتمال شکستن استخوان فک وجود دارد. دندانپزشک دارای مهارت برای وارد نشدن فشار به ایمپلنت حین غذا خوردن، اندازه مناسبی از پایه را در نظر میگیرد.
در غیر این صورت، درد شدیدی را برای بیمار به همراه دارد. البته گاهی اوقات به دلیل ابتلای بیمار به دندان قروچه، چنین مشکلی ایجاد میشود. - عدم توجه به دستورالعملهای دندانپزشک توجه داشته باشید برای سلامت دهان و دندان بعد از کاشت ایمپلنت، باید به درستی به توصیههای دندانپزشک متخصص خود عمل کنید. به عنوان مثال در صورتی که بعد از کاشت ایمپلنت، به فعالیتهای سنگین بپردازید، ممکن است درد بیشتری برایتان ایجاد شود.
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از کاشت ایمپلنت دندان باید همانند دندانهای طبیعی به خوبی از آن مراقبت نمود. در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، با آسیب به فک و لثه شاید اتفاق ناخوشایندی برای ایمپلنت دندان بیفتد. از بین نرفتن باکتری و پلاکها در اطراف ایمپلنت، با ایجاد التهاب و عفونت سبب درد و ناراحتی برای بیمار خواهند شد.
علل افزایش درد ایمپلنت دندان
برخی از عوامل هستند که باعث بیشتر شدن درد ناشی از کاشت ایمپلنت دندان میشوند که عبارتاند از:
- شل بودن هیلینگ کپ هیلینگ کپ یک قطعه فلزی است که روی ایمپلنت دندان قرار داده میشود. گاهی اوقات پیچ داخل ایمپلنت شل میشود که درد و ناراحتی برای بیمار به دنبال دارد. تا زمانی که دندانپزشک کلاهک را برندارد و مشکل را برطرف نکند، این درد باقی میماند.
- ایمپلنت شل برخی افراد تراکم کافی استخوان برای کاشت ایمپلنت دندان را ندارند. اگر دندانپزشک تخصص کافی نداشته باشد و درمان را در همین وضعیت انجام دهد، ایمپلنت شل شده و در هنگام غذا خوردن درد شدیدی برای بیمار ایجاد میکند. در این شرایط دندانپزشک باید سریعا ایمپلنت را خارج کند.
- پس زدن ایمپلنت به دلایلی ممکن است استخوان فک با ایمپلنت جوش نخورد و بدن آن را پس بزند. اگر چنین مشکلی ایجاد شود، بیمار درد بسیار شدیدی را تجربه خواهد کرد.
- عفونت هرگونه عفونتی که در حین کاشت ایمپلنت و یا بعد از آن ایجاد شود، درد و ناراحتی به همراه خواهد داشت. در صورت ادامهدار بودن عفونت، احتمال شکست این درمان نیز بیشتر خواهد شد.
- آسیب به عصب این مورد به ندرت اتفاق میافتد. گاهی ممکن است حین کاشت ایمپلنت، به عصب آسیب وارد شود. همچنین، ممکن است پایه ایمپلنت به عصب نزدیک بوده و به آن فشار وارد کند. در این شرایط ممکن است دردی را تجربه کرده و حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنید.
- سوختگی استخوان معمولا حین تراش استخوان با فرز، از آب برای خنک کردن محیط استفاده میشود. اما در صورتی که به هر دلیلی یک یا دو ثانیه آب به محیط نرسد، احتمال سوختگی استخوان وجود دارد. در این شرایط، بیمار ممکن است درد زیادی داشته باشد.
روشهای کاهش درد ایمپلنت دندان
برای تسکین درد ناشی از کاشت ایمپلنت دندان، راهکارهای زیادی وجود دارد که در زیر به بررسی آنها میپردازیم:
https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
- انتخاب دندانپزشک متخصص یکی از مهمترین نکاتی که در ابتدای درمان کاشت ایمپلنت دندان باید در نظر گرفته شود، انتخاب دندانپزشک متخصص است. بدیهی است که انتخاب دندانپزشک متخصص دارای مهارت تاثیر بسیار زیادی در موفقیت نتیجه درمان و آسایش بیشتر بیمار خواهد داشت.
- رعایت دستورالعملها بعد از کاشت ایمپلنت دندان، بیمار باید به درستی و با دقت بسیاری، تمامی دستورالعملهایی که دندانپزشک به او توصیه کرده است را رعایت کند. زیرا برای سلامت دهان و دندان بسیار اهمیت دارند.
- مصرف دارو بعد از اتمام کاشت ایمپلنت دندان، دندانپزشک متخصص داروهای مسکن را برای بیمار تجویز میکند تا به جهت کاهش درد مورد استفاده قرار بگیرند.
- استفاده از کمپرس یخ و گرم معمولا دندانپزشک توصیه میکند در روز اول از کمپرس یخ استفاده شود. در روز سوم بعد از جراحی نیز بهتر است به سراغ کمپرس گرم بروید.
- آب نمک قرقره کردن برای کاهش درد و جلوگیری از رشد باکتریها و همچنین ایجاد هرگونه عفونت، قرقره کردن آب نمک ولرم نتیجه بسیار موثری به همراه دارد. در حین قرقره کردن آب نمک، احتمال سوزش دهان وجود دارد که جای نگرانی ندارد.
- مصرف غذاهای سرد و نرم در دوران نقاهت، بیمار نباید غذاهای سخت و یا خیلی داغ مصرف کند. مصرف غذاهای نرم و سرد، درد و ناراحتی برای بیمار ایجاد نمیکنند.
- رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از توصیههای مهم دندانپزشک برای تمام بیماران، رعایت بهداشت دهان و دندان است. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن برای سلامت دهان و دندان بیش از هر مورد دیگری اهمیت دارد.
- استراحت مناسب بعد از کاشت ایمپلنت انجام فعالیتهای سنگین میتواند درد و ناراحتی به همراه داشته باشد. بنابراین بیمار باید دوره نقاهت را با استراحت کافی سپری کند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر